Не е добър сигнал това, което днес наблюдавахме. Действително това, което

...
Не е добър сигнал това, което днес наблюдавахме. Действително това, което
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: На България ѝ трябва някой, който да тегли каруцата

" Не е добър сигнал това, което през днешния ден наблюдавахме. Действително това, което парламентарните групи посредством своите ръководители изнесоха, бяха смислени приказки, само че когато пристигна време за каузи и да се избере председател... Традиционно още от преди 30 години с настъпването на демокрацията си е право на най-голямата парламентарна група, това не се съблюдава в последно време, не се съблюдава и през днешния ден ", каза председателят на 39-ото Народно събрание доцент Борислав Великов в " Денят ON AIR ".

" Понеже Росен Желязков е от ГЕРБ, няма да го изберем и по този начин не може да стартира работата "  - не е неприятно да се съберат контактни групи, да се види какво ще се разиска, тъй като животът на това Народно събрание ще е къс, да се прегледа бюджета, закона на Пеканов. Юли да има избори и да е ясно, минаваме тези неща и кой откъдето е ", добави още той.

" Тепърва се събират да прецизират съществени цели. България има едни цели. Едните да имат едни, другите да имат други и да седнат да мислят кои са целите. Тук е цялата неточност. Започнахме да възприемаме хората като политици и ние би трябвало да решим целите. Една е истината - ти отиваш там да работиш ", заяви бившият министър-председател и кмет на София - Стефан Софиянски  Стефан Софиянски Стефан е наследник на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

Той акцентира, че към този момент 6 държавни управления не могат да одобряват и наложат един проект за развиване на Европейски Съюз.  " Всичко се хвърля на Народно събрание, трябвало да приемем тези закони. Ама като би трябвало да се одобряват, би трябвало да си ги внесъл, да си намерил метода да поемеш уговорката ", сподели той.

" Правят се на политици, надскачат си опциите, а не отиват там да работят. Ти би трябвало да гледаш на публичната си ангажираност, като на чиста професионална рамка.  Не може България да има хиляда стратегии, страната има веднъж - планът за развиване, съпровождащ бюджет, който би трябвало да се приспособява с проекта за развиване. Приемаш го това нещо и оставаш държавното управление да работи - просто е ", сподели още Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

" Има към 30 нови лица, би трябвало да са се понаучили за толкоз избори. Какви са сметките на тези изключително две политически сили по отношение на локалните избори, които са след 6 месеца? Пред тях има алтернатива да създадем ли държавно управление, което половината от този интервал да бъде като постоянно или да служебното да изкара до локалните избори, а ние ще се борим. И какво - няма да вършим нищо в Народното събрание, само че ще се борим още 6 месеца във щета на хората ", заяви доц. Великов.

По думите на Софиянски, Росен Желязков би бил добър ръководител на Народното събрание, защото е " правист с висока подготовка ".  " Огромната неточност на ГЕРБ беше, че когато получихме председателство на Европейски Съюз, не тропнахме по масата и не поставихме тематиката за Шенген и отидохме да сплотяваме Западните Балкани. Така ги обединихме, че след 6 месеца сложихме несъгласие на това, което правихме ", добави той.

" Шенген е наложително, само че с цел да влезеш, би трябвало да спечелиш доверие. Ако аз си слагам приоритет, той е Шенген да отпадне като механизъм, тъй като е срещу правилата на Европейски Съюз ", счита Софиянски.

Доц. Борислав Великов насочи апел към депутатите. " Да се вземат в ръце, само че тези няколко законопроекта, които са подготвени, да ги одобряват и да се готвят за локалните избори. Да свършат някаква работа, тъй като хората няма да им повярват повече ", сподели той.

" България има потребност от държавно управление, което има действителна парламентарна поддръжка. Това, че не е признат бюджет, не е съдбовно, има задоволително бюджетни техники, в случай че ловко управляваш обществените финанси. Не се работи, не се гледа на ангажираността като работа, а като политика. На България ѝ трябват конски сили, да има някой, който тегли каруцата. Утре да избират Росен Желязков, без да се мотаят повече. Човекът е експерт, приемаш го и почваш да чоплиш бюджет, закони... ", сподели още Софиянски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР